Data als hulpmiddel bij strategische beleidskeuzes

Dol op cijfers

Vanessa Burm werkt op de HR-afdeling van Verwater, waar ze zich vooral bezighoudt met de cijfermatige kant van HRM. De organisatie is dol op cijfers, meer data-gedreven werken staat dan ook als speerpunt op de agenda. Bij veel organisaties is er steeds meer data beschikbaar in (HR) systemen, zo ook bij Verwater. Het HR-systeem is AFAS Profit, waarvan Vanessa al jarenlang een groot fan is. Met name de flexibiliteit van het systeem spreekt haar erg aan. Binnen AFAS maakte Vanessa gebruik van de standaard dashboards. Hierin kon ze niet altijd de gewenste analyses maken en verbanden leggen. De roep om (HR) informatie vanuit de business bleef groeien, maar HRM kon hier lang niet altijd antwoord op geven. De wens om de stap naar HR Analytics te zetten werd groter. 

Één druk op de knop

Verwater ging op zoek naar een oplossing waarmee de stap naar HR Analytics gemaakt kon worden. Een oplossing die met één druk op de knop inzicht geeft bij strategische HR-thema’s als Duurzame Inzetbaarheid, Mobiliteit en Verzuim-management. Samen met Verwater werd een Proof of Concept opgestart, waarin PurpleHRI gezamenlijk aan de directie werd gepresenteerd op basis van de eigen HR-gegevens uit AFAS. Een demo met impact. Verwater koos ervoor om PurpleHRI te implementeren in zowel Nederland als België. In beide landen gebruikt men een eigen omgeving van AFAS. Beide worden systemen worden in PurpleHRI integraal verbonden, waardoor er direct benchmarks gemaakt kunnen worden over bijvoorbeeld landen, organisatieniveaus en functiegroepen. De resultaten lees je in hun verhaal. 

“En alleen al die ene demo, had enorme impact! De Board kreeg nu een compleet beeld van ons verloop, de kosten rondom verzuim en de kosten en baten van ons recruitmentproces. De demo zorgde er direct voor dat een aantal van deze onderwerpen nu nog hoger op onze agenda staan.”
— Vanessa Burm, HR Analist Verwater —

Resultaten

 

  • Een vliegende start met HR Analytics 

  • Gecertificeerde koppeling op AFAS

  • Storytelling met HR data

  • Grip op (ongewenst) verloop

  • Zicht op de kosten en baten van recruitmentprocessen

Vul onderstaand uw gegevens in en lees het hele verhaal:

Wilt u weten wat we voor uw organisatie kunnen betekenen?

Purple HRM 10 yrs connected

Op de hoogte blijven?

Vul onderstaand uw gegevens in en ontvang vrijblijvend de brochure

PurpleHRM B.V.

Wiekenweg 54F
3815KL Amersfoort
t. +31 (0)33 4724847
f. +31 (0)33 4721350
e. info@purplehrm.com