Skip to main content

Het verhaal van Gemeente Almere

Gemeente Almere wilde met het HR-thema strategische personeelsplanning aan de slag. Deze gemeente, met meer dan 2000 medewerkers, nodigde meerdere partijen uit om een weloverwogen keuze te kunnen maken voor de te gebruiken oplossing. Na een uitvoerig selectietraject koos ze voor PurpleHRM. Wat was de doorslaggevende factor, wat zijn de belangrijkste leerpunten en welk resultaat heeft het gebruik opgeleverd in de praktijk? Iris van Gils – van Noort, Strategisch HR-adviseur van Gemeente Almere vertelt het verhaal.

“Het kunnen onderbouwen van beleid met data maakt je als HR adviseur steviger en geloofwaardiger. Het is tegenwoordig dé basis. Managers verwachten het, als je het niet kunt werkt dat in je nadeel”
– Iris van Gils – Van Noort, Strategisch HR Adviseur –

Doorslaggevende Pilot

Na een indrukwekkende demo bood PurpleHRM ons de mogelijkheid om een pilot met de oplossing uit te voeren op basis van onze eigen HR data. In die pilot hebben we gekeken of er voldoende informatie in de HR Analytics oplossing zit en of de personeelsgegevens, die automatisch worden opgehaald uit ons HR systeem, betrouwbaar en compleet zijn. De kwaliteit van de data is echt belangrijk voordat je met een HR Analytics oplossing aan de slag gaat. De pilot gaf dan ook enerzijds inzicht in onze data kwaliteit en volledigheid en anderzijds de analysemogelijkheden van de oplossing. Daarnaast wilden wij zelf ervaren of de oplossing aansloot op de behoefte van de afdeling HRM. Na de pilot was iedereen overtuigd van de toegevoegde waarde en de gebruiksvriendelijkheid en zijn we gestart met de implementatie. Inmiddels wordt PurpleHRM gebruikt door diverse divisies binnen de Gemeente Almere en er sluiten steeds meer divisies aan.

Resultaten

People

 

  • Versteviging van de adviesrol van HRM

  • Direct inzicht in harde én zachte HR gegevens 

  • Simuleren van diverse scenario’s voor Strategische Personeelsplanning

  • Projectmatig werken aan trajecten, zowel beleidsmatig als data-driven

  • Grip krijgen op doorstroom van medewerkers

  • Direct te gebruiken op basis van eigen HR gegevens

Vul onderstaand uw gegevens in en download de reference case ‘Analytics, je kunt niet meer zonder‘! 

Wilt u weten wat we voor uw organisatie kunnen betekenen?