Implementatie van HR Analytics bij NCOI Groep

Achtergrond

NCOI Groep is de grootste praktijkopleider van werkend Nederland. Met ruim 2.100 medewerkers is inzicht in relevante ontwikkelingen van groot belang. Momenteel werkt NCOI Groep met het HR-systeem van AFAS. De roep om bruikbare stuurinformatie bleek groter dan de mogelijkheden uit het HR-systeem. NCOI Groep ging op zoek naar een oplossing waarmee de stap naar HR Analytics gezet kon worden. PurpleHRM bleek de perfecte aanvulling voor HR Analytics op AFAS.

Rob Friederichs is Senior Functioneel Applicatiebeheerder op de HR-afdeling bij NCOI Groep. Hij is verantwoordelijk voor het beheer en de ontwikkeling van AFAS Profit en vertelt over de keuze voor PurpleHRI.

Relevantie van HR data

NCOI Groep heeft vanuit HR-operations de afgelopen jaren veel tijd gestoken in het optimaliseren van AFAS. Er was dan ook veel data beschikbaar. Vanuit de business groeide de vraag naar meer (HR) informatie, die niet altijd beschikbaar was. De gegevens waren er wel. De thema’s Gezondheid en Mobiliteit stonden hoog op de directieagenda. Ook hier was de roep om bruikbare stuurinformatie groot. Om de steeds meer proactieve rol van HRM ook breder te verstevigen, besloot NCOI Groep vol in te zetten op HR Analytics. NCOI groep ging op zoek naar een oplossing die integraal verbanden kan leggen tussen meerdere type gegevens en systemen. Rob zocht in het partnernetwerk van AFAS naar een specialist op het gebied van HR Analytics. 

Na diverse oplossingen te hebben bekeken, werd voor PurpleHRI gekozen. In de case ‘De implementatie van HR Analytics bij NCOI Groep’ deelt Rob hun ervaring over het keuzetraject, de implementatie en de wijze waarop PurpleHRI wordt ingezet.

“Met PurpleHRI zijn we veel beter in staat om grip te krijgen op ongewenst verloop of het in beeld brengen van aandacht- of risicogroepen op het gebied van verzuim zodat we doelgericht preventieve maatregelen kunnen treffen.”
— Rob Friederichs, NCOI Groep —

Resultaten

  • HR Analytics op AFAS
  • De implementatie
  • Organisatiebrede uitrol
  • Storytelling met HR data

Benieuwd naar het verhaal van NCOI Groep? Vul onderstaand uw gegevens in en lees hun verhaal:De implementatie van HR Analytics bij NCOI Groep‘! 

Wilt u weten wat we voor uw organisatie kunnen betekenen?

Purple HRM 10 yrs connected

Op de hoogte blijven?

Vul onderstaand uw gegevens in en ontvang vrijblijvend de brochure

PurpleHRM B.V.

Wiekenweg 54F
3815KL Amersfoort
t. +31 (0)33 4724847
f. +31 (0)33 4721350
e. info@purplehrm.com