Maasstad Ziekenhuis kiest PurpleHRM voor HR Analytics

Het Maasstad Ziekenhuis is een topklinisch opleidingsziekenhuis – met 600 bedden – in Rotterdam-Zuid. Jaarlijks bezoeken meer dan 450.000 patiënten de poliklinieken. Het ziekenhuis wil de kwaliteit van leven van patiënten verbeteren. En doet dit vakkundig en zorgzaam. Werkend vanuit de waarden: betrouwbaar, deskundig, verbindend, ambitieus en gastgericht. De interne processen moeten dit naadloos en stuurbaar ondersteunen. De vraag naar data-driven onderbouwing maakt hier onderdeel van uit. Middels HR systemen als AFAS en Ortec wordt enorm veel data vergaard. Met de stap naar één centrale HR Analytics oplossing wordt het ook voor het HR team mogelijk om fact-based advisering toepasbaar te maken. 

HR keuzes onderbouwt met data

Na een marktverkenning kwam het Maasstad Ziekenhuis in contact met PurpleHRM. Peter van Harten, Teamleider HR Services vertelt: ‘In 2017 hebben we al eens naar de oplossing van PurpleHRM gekeken. Destijds besloten we om zelf aan de slag te gaan en rapportages te bouwen. Tijdens een nieuwe demo begin dit jaar constateerde we dat we een heel eind zijn gekomen, maar dat PurpleHRM in die 5 jaar enorme stappen heeft gezet op het gebied van HR Analytics.’ Het Maasstad Ziekenhuis kiest voor een meerjarige samenwerking met PurpleHRM. Tijdens de implementatie zullen zowel AFAS als Ortec worden aangesloten, waardoor één waarheid ontstaat voor alle HR Analytics. Met deze oplossing kan het HR team de volgende stap naar een meer data-driven HR team zetten en de business inzicht geven in trends en ontwikkelingen. Intuïtief, altijd up-to-date en interactieve analyses binnen seconden zijn de grootste voordelen. PurpleHRM ondersteunt het HR team bij de verdere transitie naar een meer datagedreven HR team. Het HR team zal uitgebreid worden getraind in de toepassing van PurpleHRI bij actuele vraagstukken uit de business. Na een doorlooptijd van slechts enkele weken heeft het Maasstad Ziekenhuis inmiddels al toegang tot PurpleHRI. Opnieuw een samenwerking en implementatie waar we enorm trots op zijn! 

“Door de samenwerking met PurpleHRM kan het HR team HR vraagstukken benaderen vanuit een data-driven bril. Hierdoor zijn onze HR adviseurs een nóg betere gesprekspartner voor de business.” 
Tanja Satoor de Rootas-Mast, Manager HR&O Maasstad Ziekenhuis

Resultaten

  • Realtime HR Dashboard met eigen KPI’s met data uit AFAS en Ortec
  • Binnen seconden zelfstandig analyses maken als HR adviseur
  • Eenvoudig verbanden en scenario’s analyseren op organisatie-, werkgever-, of afdelingsniveau 
  • Altijd, overal en veilig toegang tot alle HR Analytics
Purple HRM 10 yrs connected

Op de hoogte blijven?

Vul onderstaand uw gegevens in en ontvang vrijblijvend de brochure

PurpleHRM B.V.

Wiekenweg 54F
3815KL Amersfoort
t. +31 (0)33 4724847
f. +31 (0)33 4721350
e. info@purplehrm.com