DutchEnglish

BPD Europe zet in op HR Analytics

BPD (Bouwfonds Property Development) is de grootste gebieds- en projectontwikkelaar in Nederland. Sinds de oprichting van het bedrijf in 1946 heeft BPD de bouw van meer dan 365.000 woningen mogelijk gemaakt. De uitdagingen in de woningmarkt zijn groot. Middels een duurzame en integrale aanpak werkt BPD hieraan mee. Voor de afdeling HR betekent dit dat men moet kunnen anticiperen op wat er op hen afkomt. Mede hierdoor ging BPD op zoek naar een oplossing voor HR Analytics, waarmee HR fact-based het gesprek aan kunnen gaan met het management. 

Datagedreven HR team

Na een marktverkenning kwam BPD Europe in contact met PurpleHRM. Al snel bleek dat de oplossing van PurpleHRM kon bieden waar BPD Europe al een tijd op zoek naar was. Platta data werd ineens aantrekkelijke stuurinformatie, precies waar het team om stond te springen. Zo kunnen zij nu zelfstandig trends analyseren bij strategische HR vraagstukken, iets waarbij we voorheen afhankelijk waren van één of enkele personen. PurpleHRM ondersteunt BPD Europe bij de verdere transitie naar een meer datagedreven HR team. Het HR team zal uitgebreid worden getraind in de toepassing van PurpleHRI bij actuele vraagstukken uit de business. Opnieuw een samenwerking waar we enorm trots op zijn!

“We maken al geruime tijd gebruik van Profit van Afas, een heel grote bron met historische en actuele gegevens van onze medewerkers. Omdat dit pakket voor ons onvoldoende rapportagemogelijkheden heeft, onderzochten wij al langer een manier om de waardevolle informatie op een aantrekkelijke, accurate en betrouwbare manier te presenteren en te gebruiken. HR kijkt er naar uit om, in de rol van Business Partner, met de mogelijkheden van Purple HR, in de gesprekken met de directie en de lijn, de waardevolle informatie en inzichten te delen en daarover het gesprek aan te gaan.” 
Maarten Janssen, HR Directeur BPD Europe B.V.

Purple HRM 10 yrs connected

Op de hoogte blijven?

Vul onderstaand uw gegevens in en ontvang vrijblijvend de brochure

PurpleHRM B.V.

Wiekenweg 54F
3815KL Amersfoort
t. +31 (0)33 4724847
f. +31 (0)33 4721350
e. info@purplehrm.com