Data als belangrijkste pijler in de organisatie.

Wat betekent dat voor de rol van HRM als businesspartner?

Achtergrond

DPG Media is het grootste mediabedrijf van Nederland. Met 50 verschillende titels, waaronder het AD, de Volkskrant en Q-Music, is de organisatie actief op bijna alle vlakken van media. Met 4000 vaste medewerkers en een flexibele schil van nog eens 3000 mensen is DPG een grote werkgever. We spreken met Bart de Bock (Manager HR Business & Operations), Nicole Schavemaker (Procesmanager HR) en Dennis Goedhuys (Applicatiespecialist HR). Zij vertellen waar DPG Media voor staat en met welke actuele en toekomstige HR-uitdagingen zij te maken hebben. Ook delen ze hun route naar een meer data gedreven HR beleid. 

HR beleid onderbouwd met cijfers

De HR-afdeling van DPG Media wilde de beleidsmatige keuzes verder verstevigen en onderbouwen. Net als de rest van de organisatie. Men ging op zoek naar een specialist op dit gebied en kwam uit bij PurpleHRM. PurpleHRI werd geïmplementeerd. Een intensieve samenwerking op het gebied van competentieontwikkeling volgde. Hiermee kan DPG Media aan de hand van real time data op elk moment zien wat zich ontwikkelt in de organisatie.

“Een strategisch adviseur met een meer data-gedreven mindset. Dat mag het management van ons verwachten. Het is aan ons om die waarde toe te voegen. En verbanden te leggen. Zo zijn we ontwikkelingen voor. En besteden we op tijd aandacht aan thema’s voordat zich iets ongewenst manifesteert.”
— Bart de Bock, Manager HR Business & Operations DPG Media

Resultaten

data gedreven HR
  • Realtime inzicht in HR ontwikkelingen
  • Transitie naar meer data gedreven HR 
  • Doorontwikkeling van analytische competenties binnen HR
  • Strategische- en proactieve rol als businesspartner

Lees het verhaal van DPG Media ‘Data als belangrijkste pijler in de organisatie. Wat betekent dat voor de rol van HRM als businesspartner?’! 

Wilt u weten wat we voor uw organisatie kunnen betekenen?

Purple HRM 10 yrs connected

Op de hoogte blijven?

Vul onderstaand uw gegevens in en ontvang vrijblijvend de brochure

PurpleHRM B.V.

Wiekenweg 54F
3815KL Amersfoort
t. +31 (0)33 4724847
f. +31 (0)33 4721350
e. info@purplehrm.com