Skip to main content

Zorg dat u er klaar voor bent.

Bekijk het programma onderaan deze pagina

Theater de Flint, 7 november 13:00-17:00

De koersverandering in de zorg is definitief ingezet. Zowel in de verpleeghuis-, thuis- als ziekenhuiszorg dient u hoogwaardige, betaalbare en kwalitatieve zorg te bieden. U heeft te maken met diverse ontwikkelingen op het gebied van een steeds complexer wordende zorgvraag, domotica en een blijvende spanning vanuit de marktwerking. Om wendbaar en slagvaardig te blijven dient HRM meer dan ooit haar rol als Strategisch Adviseur te pakken. Maar hoe doet u dat?

Kom erachter tijdens de inspirerende praktijkmiddag georganiseerd voor én door HR professionals uit de zorg en krijg antwoord op vragen als:
Wat zijn de succesfactoren van goed presterende zorgverleners en wat kunnen wij van hen leren? Op welke wijze kunt u met behulp van personele- en cliëntdata komen tot een verbeterprogramma voor kwaliteitsontwikkeling? Hoe bouwt u met People Analytics aan de HR afdeling van de toekomst?

Zorg dat ú er klaar voor bent! Schrijf u nu in voor deze inspirerende middag op 7 november in Theater de Flint in Amersfoort met sessies verzorgd door:
Sjoerd van den Heuvel, Bert Roelofs, Jenny Krabbenborg, Roy Roelvink en Jeroen Rommets.

♦  Dinsdag 7 november 13:00 – 17:00 

♦  Theater de Flint Amersfoort 

♦  Nog 3 plekken beschikbaar!

♦  Gratis parkeren 

♦  Thema’s: People Analytics, Generatie Beleid, Duurzame Inzetbaarheid  en Strategische Personeelsplanning.

PROGRAMMA & SPREKERS

Bert Roelofs

HR beleid met hand, hoofd en hart

Als voorzitter van HR in 2020 en oud HR directeur van het AMC en het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis, neemt Bert u mee in HR beleid met hand, hoofd en hart. Binnen het AMC was Bert verantwoordelijk voor het implementeren van een volledige HR-service organisatie, waarin het HR beleid als katalysator fungeerde voor de ambitie om tot de 10 beste Academische Ziekenhuizen in Europa te horen. 

Vanuit zijn jarenlange ervaring geeft Bert handvatten voor het optimaal positioneren van HRM binnen de organisatie en neemt hij u mee in: 
– de belangrijkste ontwikkelingen in de zorg die uw HR beleid hard gaan raken
– de noodzaak van het centraal stellen van de medewerker

– innoveren door individuele talentontwikkeling 

Jeroen Rommets & Roy Roelvink

Het hart klopt. De bedrijfsvoering ook.

Als ervaren organisatieadviseurs helpen zij veranderende organisaties waarbij ze zich specifiek richten op de personele factor en de besturing hiervan. De afgelopen jaren vormde de gezondheidszorg een specifiek aandachtsgebied. Hierbij maken zij gebruik van personele- en cliëntdata van organisaties om te komen tot een evenwichtige positiebepaling en probleem- en succesanalyses om van daar gericht te werken aan verbeteringen en kwaliteitsontwikkeling.

Deze bewezen aanpak wordt gebruikt door zowel individuele instellingen, maar ook binnen het programma Waardigheid & Trots. Tevens hebben zij in opdracht van het Ministerie van VWS een sectorbreed onderzoek gedaan naar de (personele) kenmerken van kwalitatief goede en minder goede zorginstellingen. 

In deze interactieve workshop delen zij hun bewezen aanpak en leert hoe u deze zelf kunt toepassen. 

Dus waar wacht u nog op? Reserveer nu gratis één van de laatste plekken!

 

Sjoerd van den Heuvel

De impact van People Analytics

Dr. Sjoerd van den Heuvel is Docent en Researcher People Analytics aan Hogeschool Utrecht. Hier onderzoekt hij de ontwikkeling, de implementatie en de acceptatie van People Analytics binnen organisaties. In het verleden werkte Sjoerd als HR consultant bij Capgemini, PostNL en was hij docent aan de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit Twente. 

Tijdens zijn sessie neemt hij u mee in de belangrijkste ontwikkelingen van People Analytics en de impact hiervan voor HR. Kom erachter hoe u met People Analytics grip krijgt op zaken als vergrijzing, duurzame inzetbaarheid en vitaliteit.

Jenny Krabbenborg & Saskia Schaapveld

Generatiebeleid: kans of bedreiging voor een toekomstgericht personeelsbestand?

 Voor 1 januari 2018 dienen ziekenhuizen generatiebeleid te maken om de duurzame inzetbaarheid van ouderen richting pensioen te bevorderen en een boost te geven aan de instroom van jonge medewerkers. De voorbereiding voor dit beleid roept nog de nodige vragen op. Want voor wie kan dit beleid interessant zijn en wat is de impact van het beleid op het dagelijks werk? Wat zijn de voordelen voor de werkgever? En wat gaat het kosten?

In deze interactieve sessie praat het Deventer Ziekenhuis graag met u over de mogelijke kansen op het gebied van: 
– gezond je pensioengerechtigde leeftijd bereiken
– meer balans in de leeftijdsopbouw
– bevordering van de instroom van jonge medewerkers
– vergroten van innovatiekracht

Maar ook de bedreigingen ten aanzien van: 
– arbeidsmarktproblematiek: zijn de vervangers er wel?
– betaalbaarheid: wat gaat het kosten? 
– behoud: van voldoende kennis en ervaring binnen de diverse (schaarse) beroepen

Op basis van factbased analyses gaat het Deventer Ziekenhuis graag met u de dialoog aan. Zij laten zien hoe u op basis van data inzicht krijgt in mogelijke problematiek en om nut en noodzaak van generatiebeleid te onderbouwen. Tevens biedt data inzicht en helpt bij het maken van scenario’s voor het generatiebeleid.

[widgetkit id=”2″]