DutchEnglish
  • Home
  • Nieuws
  • Verwater maakt werk van HR Analytics!

Verwater maakt werk van HR Analytics!

Verwater

Een meer strategische personeelsplanning met HR Analytics, hoe doe je dat?

Vanessa Burm werkt op de HR-afdeling van Verwater, waar ze zich vooral bezighoudt met de cijfermatige kant van HRM. De organisatie is dol op cijfers, meer data-gedreven werken staat dan ook als speerpunt op de agenda. Bij veel organisaties is er steeds meer data beschikbaar in (HR) systemen, zo ook bij Verwater. Het HR-systeem is AFAS Profit, waarvan Vanessa al jarenlang een groot fan is. Met name de flexibiliteit van het systeem spreekt haar erg aan. Binnen AFAS maakte Vanessa gebruik van de standaard dashboards. Hierin kon ze niet altijd de gewenste analyses maken en verbanden leggen. De roep om (HR) informatie vanuit de business bleef groeien, maar HRM kon hier lang niet altijd antwoord op geven. De wens om de stap naar HR Analytics te zetten werd groter.

Binnen AFAS maakte Verwater gebruik van de standaard dashboards. Hierin kon men niet altijd de gewenste analyses maken en verbanden leggen. De roep om (HR) informatie vanuit de business bleef groeien, maar HRM kon hier lang niet altijd antwoord op geven. De wens om de stap naar HR Analytics te zetten werd groter. Verwater ging op zoek naar een oplossing waarmee de stap naar HR Analytics gemaakt kon worden. Een oplossing die met één druk op de knop inzicht geeft bij strategische HR-thema’s als Strategische Personeelsplanning, Mobiliteit en Verzuim-management. Samen met Verwater werd een Proof of Concept opgestart. Hierin werd PurpleHRI gezamenlijk aan de directie gepresenteerd op basis van de eigen HR-gegevens uit AFAS. Een demo met impact. Verwater koos ervoor om PurpleHRI te implementeren in zowel Nederland als België. In beide landen gebruikt men een eigen omgeving van AFAS. Beide worden systemen worden in PurpleHRI integraal verbonden. Hierdoor zijn er direct benchmarks beschikbaar over bijvoorbeeld landen, organisatieniveaus en functiegroepen. Analyses op het gebied van Strategische Personeelsplanning zijn nu direct beschikbaar. De resultaten van de toepassing van HR Analytics lees je in hun verhaal.

De Board kreeg ineens een compleet beeld van ons verloop, de kosten rondom verzuim en van de kosten en baten van ons recruitmentproces.
— Vanessa Burm, HR Analist —

Purple HRM 10 yrs connected

Op de hoogte blijven?

Vul onderstaand uw gegevens in en ontvang vrijblijvend de brochure

PurpleHRM B.V.

Wiekenweg 54F
3815KL Amersfoort
t. +31 (0)33 4724847
f. +31 (0)33 4721350
e. info@purplehrm.com