People Analytics in het Deventer Ziekenhuis

People Driven, Data Supported

Als topklinisch ziekenhuis is het cruciaal om grip te houden op de ruim 2300 medewerkers die zich elke dag inzetten voor optimale zorg voor hun patiënten. Het bestuur verwacht dan ook dat HR acteert met een vooruitziende blik op de impact van diverse trends en ontwikkelingen. De afdeling HRM koos voor het aanstellen van een adviseur People Analytics en werkt sinds juni 2017 met de oplossing van PurpleHRM waarin data uit het HR systeem (AFAS) en het Urensysteem (Ortec) wordt gecombineerd voor optimaal inzicht. 

“We zijn nu veel beter toegerust om naar de toekomst te kijken. PurpleHRM helpt in het realiseren van een toekomstgerichte en effectieve organisatiestrategie.”
– Saskia Schaapveld, adviseur People Analytics –

Voorbeeld People Analytics

Met de oplossing van PurpleHRM verstevigt de afdeling HRM haar adviesrol op bestuursniveau door grip te hebben op strategische HR thema’s als Generatiebeleid en Strategische Personeelsplanning. Hun wens? Veel meer grip krijgen op deze thema’s en weten aan welke knoppen gedraaid moeten worden zonder risicovolle en handmatige verwerking in Excel. Een mooi voorbeeld de inzet van People Analytics is het project Generatiebeleid. Zo stelde het bestuur de vraag om inzicht te geven in de consequenties van de verschillende scenario’s voor de implementatie van het Generatiebeleid, een verplichting vanuit de CAO waarvan de invulling behoorlijk vrij werd gelaten. Door inzichtelijk te kunnen maken wat de impact was van diverse scenario’s kan een gedegen besluit worden genomen op basis van een data driven en betrouwbaar advies. Voor PurpleHRM is het Deventer Ziekenhuis een mooie referentie waarmee effectief wordt samengewerkt om de benodigde inzichten voor ziekenhuizen te optimaliseren. 

Resultaten

 

  • People Driven, Data Supported werken 

  • Eenvoudig combineren van HR data (o.a. AFAS & Ortec)

  • Honderden direct beschikbare analytics

  • Grip op de Jaaruren Systematiek (JUS)

  • Verstevigen van de adviesrol van HRM

  • Impactvoorspelling bij wet- en CAO-wijzigingen

Vul onderstaand uw gegevens in en download de reference case ‘People Driven, Data Supported‘! 

Wilt u weten wat we voor uw organisatie kunnen betekenen?

Purple HRM 10 yrs connected

Op de hoogte blijven?

Vul onderstaand uw gegevens in en ontvang vrijblijvend de brochure

PurpleHRM B.V.

Wiekenweg 54F
3815KL Amersfoort
t. +31 (0)33 4724847
f. +31 (0)33 4721350
e. info@purplehrm.com