• Home
  • Academisch Programma

Academisch Programma

Het vakgebied ‘personeelszaken’ is de laatste 10 jaar enorm veranderd. Waar vroeger opleidingen werden aangeboden als ‘Personeelszaken’, ‘Personeel en Arbeid’ en ‘Personeel en Organisatie’ hebben bijna alle opleidingen nu ‘HRM’ als hoofdnaam. Ook HR Analytics heeft zijn weg gevonden binnen het onderwijs, waarbij bijna alle hogescholen tevens het vak HR Analytics in hun curriculum hebben opgenomen of als ‘paraplu’ gebruiken om in vakken als Strategische Personeelsplanning en Talent Management ook data in te zetten om studenten fact-based te leren adviseren. Inmiddels gebruiken elf onderwijsinstellingen binnen het hoger onderwijs in voltijd en deeltijd opleidingen de software van PurpleHRM. Deze maand mag PurpleHRM de twaalfde onderwijsinstelling verwelkomen.

PurpleHRM biedt hogescholen en universiteiten met een HRM opleiding HR Analytics software waarmee studenten zelf analyses, prognoses en extrapolaties maken.PurpleHRM wil hiermee het gat tussen de opleiding en het beroepenveld verkleinen. Studenten maken op een praktische en laagdrempelige manier kennis met de basis van HR Analytics, en leren hierdoor fact-based te adviseren.

Studenten reageren enthousiast. Zo vertelt een student van de opleiding Human Resource & Business Management: ‘Eerder in de opleiding en tijdens stage vroeg ik me vaak af waarom ik, en mijn collega’s, bepaalde keuzes niet hoefden te verantwoorden. Het antwoord is dat we dit simpelweg niet konden. Met behulp van HR Analytics kun je aantonen of een maatregel daadwerkelijk gerendeerd heeft op basis van feiten, in plaats van onderbuikgevoelens.’

PurpleHRM is trots om op deze wijze met HR Analytics software haar steentje bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van HRM, zowel in het onderwijs als in het werkveld, waar het HR professionals dagelijks helpt bij het krijgen van inzichten en het maken van analyses en scenario’s voor betere en adequatere (factbased) advisering en besluitvorming.

Purple HRM 10 yrs connected

Op de hoogte blijven?

Vul onderstaand uw gegevens in en ontvang vrijblijvend de brochure

PurpleHRM B.V.

Wiekenweg 54F
3815KL Amersfoort
t. +31 (0)33 4724847
f. +31 (0)33 4721350
e. info@purplehrm.com