DutchEnglish

SGS Nederland automatiseert HR Analytics

SGS Nederland is wereldleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering. Het bedrijf staat bekend als de global benchmark voor kwaliteit en integriteit. Men onderhoudt wereldwijd een netwerk van ca. 2600 kantoren en laboratoria met meer dan 93.000 werknemers. Binnen de organisatie leven vraagstukken op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid, Mobiliteit en Strategische Personeelsplanning. Om inzicht te krijgen in de bijbehorende trends en ontwikkelingen is veel data benodigd, maar gelukkig ook aanwezig in het HR systeem (AFAS). Ondanks dat de data wel aanwezig was, leverde dit niet altijd de gewenste inzichten. Voor HR rapportages leidde dit al snel tot ingewikkelde spreadsheets. Het HR team ging dan ook op zoek naar gespecialiseerde oplossing waarmee het team van HR Adviseurs en Businesspartners eenvoudig analyses konden maken. 

Inzicht met één druk op de knop

Na een marktverkenning kwam SGS Nederland  in contact met PurpleHRM. Roland Krijger, Head of HR vertelt: ‘Al snel bleek dat de oplossing van PurpleHRM kon bieden waar we al een tijd op zoek naar waren. Platta data werd ineens aantrekkelijke stuurinformatie, precies waar mijn team om stond te springen. Zo kunnen zij nu zelfstandig trends analyseren bij strategische HR vraagstukken, iets waarbij we voorheen afhankelijk waren van één of enkele personen. PurpleHRI (de HR Analytics oplossing van PurpleHRM) is gebruiksvriendelijk, sluit naadloos aan op ons HR systeem en is daarnaast flexibel genoeg om door te ontwikkelen bij specifieke vraagstukken.” PurpleHRM ondersteunt ons bij de verdere transitie naar een meer datagedreven HR team. Het HR team zal uitgebreid worden getraind in de toepassing van PurpleHRI bij actuele vraagstukken uit de business. Opnieuw een samenwerking waar we enorm trots op zijn!

“Platte data werd ineens aantrekkelijke stuurinformatie, precies waar mijn team om stond te springen. Zo kunnen zij nu zelfstandig trends analyseren bij strategische HR vraagstukken, iets waarbij we voorheen afhankelijk waren van één of enkele personen. PurpleHRI  is gebruiksvriendelijk, sluit naadloos aan op ons HR systeem en is daarnaast flexibel genoeg om door te ontwikkelen bij specifieke vraagstukken.”
Roland Krijger, Head of HR SGS Nederland

Purple HRM 10 yrs connected

Op de hoogte blijven?

Vul onderstaand uw gegevens in en ontvang vrijblijvend de brochure

PurpleHRM B.V.

Wiekenweg 54F
3815KL Amersfoort
t. +31 (0)33 4724847
f. +31 (0)33 4721350
e. info@purplehrm.com