Skip to main content

The Sting Companies zet in op HR Analytics

THE STING is geboren in Tilburg en opgevoed met Brabantse gemoedelijkheid. In 1982 begon men hier met één winkel en is de organisatie inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste fashion retailers van Nederland. Bij de formules The Sting, Costes, Cotton Club en de KOOPman heeft de organisatie meer dan 140 winkels in Nederland en België. Veel HR processen zijn geautomatiseerd in HR systemen, waarbij The Sting Companies o.a. gebruik maakt van AFAS. Door de decentrale inrichting van de organisatie is het fijn om inzicht te hebben in wat er speelt. Inzicht in kenmerken en trends binnen de bezetting, effectieve personele inzet, mobiliteit maar ook verzuim. Voor HR reporting gebruikte de retailer, met meer dan 3200 medewerkers, Excel waarin data uit AFAS en Quinyx gepresenteerd werd. De efficiëntie van dit proces schoot tekort en daarnaast brachten Excel rapportages vaak nét niet het gewenste inzicht. 

Altijd realtime inzicht

The Sting Companies ging op zoek naar een Best Practice in de markt en kwam uit bij PurpleHRM. Hun vraag was duidelijk en tweeledig: help ons om de HR informatievoorziening te automatiseren en parellel ons HR team op te leiden op het gebied van datagedreven werken. Na een 1e kennismaking was het HR team enthousiast, maar nog niet 100% overtuigd. Hoe kon het dat alle HR Analytics hierin wél beschikbaar waren? En hoe beviel de PurpleHRM connector op AFAS? Na een referentiecontact was The Sting Companies overtuigd en koos men voor een meerjarige overeenkomst met PurpleHRM inclusief koppeling op AFAS. Hierdoor beschikt men altijd over interactieve analyses op HR thema’s als in-, door- en uitstroom, loonkosten, ureninzet, verzuim en recruitment. Informatie die op elk niveau (landelijk, regionaal, vestiging, etc.) en actueel beschikbaar is. Het HR team zal worden ondersteund bij toepassing van HR Analytics in de business. De kernwaarden van The Sting (fun, striving for the best en no-nonsense) sluiten hierbij goed aan op de cultuur van PurpleHRM. We kijken dan ook uit naar een mooie samenwerking! Ben jij nieuwsgierig geworden? Vraag dan nu een demo aan! 

Bij The Sting Companies zijn we altijd volop in beweging. Wij zijn continu op zoek naar nieuwe mogelijkheden en pakken kansen waar we die zien. Data gedreven inzichten worden hierbij steeds belangrijker, ook voor ons. De HR Analytics oplossing van PurpleHRM helpt ons bij het maken van data gedreven besluitvorming binnen ons HR team.” 
Richard Zaagman
Manager Payrolling & Administration bij The Sting