Werken aan een toekomst bestendig personeelsbestand

Door meer data gedreven HRM

Anticiperen op cijfers

ROC Zadkine is het grootste ROC in regio Rotterdam. Zo telt de organisatie maar liefst 1700 medewerkers en 16.000 studenten. Daarnaast is de HR-afdeling 40 man sterk. Vanuit de Raad van Bestuur wordt vanuit HRM een meer strategische rol verwacht. Daarmee wordt advisering met cijfers belangrijker. Daarom zocht ROC Zadkine naar een partner met specialistische kennis en kunde, voor ondersteuning bij het vergroten van analytische competenties. Daarnaast werd gezocht naar een specialistische oplossing voor de stap naar HR Analytics. We spreken met Jamila Eddini (Directeur HR). En Rien Kinneging (HR Controller). Centraal staan de HRM-uitdagingen waarop zij op tijd willen anticiperen door middel van data gedreven analyses.

Met menselijke maat

Allereerst wilde de HR afdeling meer anticiperen op basis van cijfers. Maar mét menselijke maat. Daardoor kan de HR-afdeling in de toekomst meer als proactieve business partner fungeren. Intern had men toegang tot het eigen BI systeem. Echter was dit systeem ingericht met veelal operationele informatie. Bovendien had de HR-afdeling behoefte aan meer strategische HR-Analytics. Nadat een enthousiaste kennismaking plaatsvond volgde een succesvolle Proof of Concept. Daarna besloot het ROC een meerjarige samenwerking aan te gaan met PurpleHRM. 

Nu we een volwassen en visueel systeem hebben, kunnen onze HR-professionals actief gebruik maken van de beschikbare data. Zo hebben we de drempel verlaagd om met cijfers te werken.”
— Jamila Eddini, Directeur HRM ROC Zadkine

Resultaten

data gedreven HR
  • Adoptie HR Analytics binnen HRM
  • Eenvoudig scenario’s simuleren voor Strategische Personeelsplanning
  • Verbanden analyseren tussen diverse HR data uit AFAS
  • HRM als volwaardig partner van de Raad van Bestuur

Lees het verhaal van ROC Zadkine. ‘Werken aan een toekomst bestendig personeelsbestand. Door meer data gedreven HRM’.

Wilt u weten wat we voor uw organisatie kunnen betekenen?

Purple HRM 10 yrs connected

Op de hoogte blijven?

Vul onderstaand uw gegevens in en ontvang vrijblijvend de brochure

PurpleHRM B.V.

Wiekenweg 54F
3815KL Amersfoort
t. +31 (0)33 4724847
f. +31 (0)33 4721350
e. info@purplehrm.com